Information

Her finder du information om Idræt Venskab Forenings historie, aktiviteter og værdier.

Idræt Venskab Forening, eller i daglig tale IVF05, er meget mere end en fodboldklub i Toveshøj i det vestlige Aarhus. Klubben blev grundlagt i 2005 og har lokaler på Stensagerskolen, tidligere Tovshøjskolen.

Kammeratskab, udvikling og anerkendelse. IVF05 skaber venskaber for livet.

Idræt

Vi har en ambition om at skabe professionelle fodboldspillere. Men vores mission er bredere. Vi bekæmper social kontrol når vi insisterer på at også pigerne skal have lov til at spille fodbold. Indvandrere og efterkommere er overrepræsenterede når det gælder livsstilssygdomme og vi har et ansvar for at få børn og unge til at bevæge sig.

Idræt Venskab Forening er en dansk klub hvor medlemmerne har indvandrerbaggrund. Når du møder til træning hos os er du ikke palæstinenser eller somalier i et par timer. Du er IVF.

Venskab

IVF05 er en klub der kombinerer tårnhøje sportslige ambitioner med rummelighed og udvikling. Vores fodboldhold er ikke bare gode til at arbejde sammen af sig selv. Trænerstaben stiller krav, belønner og udvikler. Vi ønsker at alle børn og unge får nogle gode oplevelser og en sund udvikling. Vi har plads til alle der gerne vil spille fodbold. Det er altafgørende at vores unge lærer at respekt er noget man gør sig fortjent til, ligesom alle andre der senere skal begå sig i det danske samfund. Vi elsker vores børn og unge men hvis de vil være med i front, kræver det for eksempel mødedisciplin og at de har respekt for trænerne og fællesskabet.

Respekt for de unge. Og respekt for træneren. Der kæmpes altid om pladserne på førsteholdet.

Forening

IVF05 er hele kvarterets klub. Vi ligger i et af de områder i Danmark med laveste indkomster. Klubben blev grundlagt i 2005, da FC Kammeraterne i Toveshøj blev nedlagt. En gruppe forældre i Toveshøj mente at der var brug for en idrætsklub i nærområdet og klubben har siden haft lokaler og baner på Tovshøjskolen, der nu er lukket ned som folkeskole og under ombygning til en ny handicapskole, Stensagerskolen.

Vi har høje sportslige ambitioner og vi håber også at kunne forbedre vores fysiske rammer inden for nærmeste fremtid.

Fodbold giver fællesskab, oplevelser og masser af træning.

Mange pensionister og førtidspensionister hjælper til i klubben og deltager på den ene eller anden måde, når vi afholder arrangementer. Om aftenen plejer unge og ældre lokale at spille kort, sludre eller hygge sig efter træning. Det er en vigtig social funktion. Jævnlig tilstedeværelse af voksne i området om aftenen er desuden tryghedsskabende for alle beboere i området. IVF05 er en del af beredskabet i Gellerup og Toveshøj og går på gaden hvis der er ballade.

Nogle af vinderne fra Toveshøj Cup 2020. Idræt Venskab Forening gør meget ud af at invitere alle unge der har lyst ti at deltage i aktiviteterne, for eksempel i skoleferierne.